You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Sablare, Restaurare, Recondiționare: Suprafețe din Piatră
Tip Aparat: Cryonomic COB62 PLUS
Tip Aparat: Cryonomic COB71
Tip Aparat: Graco Eqoquip2 EQp
Tehnologie: Sablare cu Gheață Carbonică
Tip Serviciu: Servicii Sablare, Restaurare, Recondiționare Piatră

Restaurare / Sablare Piatră cu Gheață Carbonică sau prin Sablare Umedă cu Vapori Abrazivi

Restaurare / Sablare Piatră cu Gheață Carbonică sau prin Sablare Umedă cu Vapori Abrazivi

Restaurarea prin sablare cu gheață carbonică sau prin sablarea umedă cu vapori abrazivi este recomandată pentru curățarea diferitelor depuneri sau acoperiri de pe suprafețe din piatră: piatră naturală, tencuială, cărămidă, marmură, travertin, etc.. Proprietatea non-abrazivă a gheții carbonice ajută la menținerea substraturilor curățate în forma inițială, fără a le distruge.

Cu ajutorul tehnologiei de sablare cu gheață carbonică + modul abraziv CRYONOMIC putem interveni acolo unde este nevoie și de un efect abraziv minim, Prin sablarea mixtă cu gheață carbonică + 5-10% material abraziv sau a sablării cu vapori de apă și material abraziv putem reduce semnificativ praful generat și reducem cantitatea de reziduuri generate. Curățarea pietrei este posibilă prin folosirea materialelor de duritate diferită și setări corespunzătoare substratului de piatră și depuneri care trebuie îndepărtată.

Piatra naturală folosită la construcția elementelor structurii și ornamentelor clădirilor poate fi curățată cu ajutorul tehnologiei de sablare mixtă cu gheață carbonică și diferite materiale abrazive tradiționale, sau doar prin folosirea Modulului Abraziv al aparatului Cryonomic cu materialelor abrazive. Prin sablarea cu materiale abrazive mai fine ca și mărgele de sticlă și presiune de lucru sub 2 bari, Tehnologia mixtă de sablare Cryonomic este eficientă pentru curățarea / restaurarea suprafețelor de diferită natură, fațadele, piatra naturală, chiar si cele care sunt mai poroase ca de exemplu cărămizile.

Tehnologia Cryonomic poate sabla cu abrazivi la presiune foarte scăzută în timp ce curăță în mod eficient suprafața, se păstrează integritatea substratului chiar în cazul celor mai delicate suprafețe.

Pentru restaurarea, curățarea suprafețelor din piatră vă recomandăm aparatele de sablat cu gheață carbonică Cryonomic COB62 PLUS & COB71 sau aparatul de sablat prin vapori abrazivi Graco Eqoquip2 EQp.

 

Ideal pentru: Curățare piatră, Curățare marmură, Curățare granit, Curățare cărămidă și teracot, Curățare pietre funerare din marmură, Curatare tencuială, Curățare fațade, Curățare beton, Curățare bare armare, Curățare ciment, Îndepărtare graffiti, Eliminare crustă neagră de pe fațade, Recondiționare piatră, Restaurare fațadă, Restaurare monumente, Restaurare monument funerar, Restaurare cladire istorică, Restaurare monument istoric, Restaurare cladiri vechi, Îndepărtare smog şi reziduuri de poluare atmosferică de pe travertinu, piatră artificială, faţade de cărămidă, Curăţare poluanţi care s-au consolidat pe suprafețe.

Distribuiți

Am fost contactați de către Clinica IOMED din Brașov în vederea îndepărtării depunerilor grele de pe fațada clădirii, respectiv cele de pe ornamentele din piatră naturală. Pentru a reda aspectul original al pietrei, am folosit aparatul de sablat Cryonomic COB71 cu Modul Abraziv împreună cu un compresor Kaeser M64.

Citiți recenzia superbă primită de la proprietar!

"Dear Mister Pora,

I really want to thank you for the works your company has effectuate last week at my property located Strada Nicolae Iorga, 10 in Brasov.

The natural stones your team has cleaned are wonderfull and are again in their original situation. Very very good job.

About the people of your team who assured the work, I can tell you that beside the fact that they are very professional, they are also exceptionally active and always attentive at the client's desires. I want to thank them a lot !

Best regards,

Jean-Pierre C.R. Vanhoutte"

Restaurarea Grupului de Statui din Lutița

De curând am participat la prima fază a procesului de restaurare a grupului de statui din Lutița. Lucrarea consta din mai multe etape, prima fiind cea de curățare prin sablare cu gheață carbonică.

Lucrările de restaurare sunt efectuate sub îndrumarea restauratorului Kövecsi-Kovács Imre. Îmbinările blocurilor de piatră după sablare au fost protejate temporar pentru perioada iernii împotriva infiltrărilor de apă și deteriorărilor posibile cauzate de îngheț. Aceste materiale vor fi îndepărtate în cadrul fazei a doua și va începe un proces complex de restaurare și conservare a suprafețelor.

Pentru curățare am folosit aparatul de sablat Cryonomic COB71 cu modulul abraziv, folosind în primul rând doar gheață carbonică, iar unde a fost necesar, și gheață carbonică împreună cu material abraziv, la setări foarte fine, în mod neinvaziv.

La procedeele chimice am colaborat cu firma Holy Art Works SRL, utilizând și produse AKEMI WEHA Romania, precum: Stone Cleaner, Algae and Moss Remower Power, Lettering Color (Negru).

Vom reveni cu detalii și alte poze după terminarea lucrării.

Am revenit la Lutița pentru continuarea restaurării Grupului de statui și al fundației aferente.
Cu îndumarea sculptorului Sárpátki Zoltan continuăm cu următoarele intervenții:

- curățarea din crăpături si fisuri al chituirii temporare, care a protejat îmbinările pe timpul iernii
- incarcarea si lipirea pietrelor cu injectare materiale speciale
- curățarea suprafețelor
- îndepărtarea rădăcinilor de mușchi și licheni - cioplirea rosturilor
- altoirea pieselor lipsă
- înlocuirea și cioplirea îmbinărilor
- patinarea/uniformizarea îmbinărilor
- hidrofobizare
- impregnare
-înlocuirea platformei de pe postament

Este un proiect care ne place foarte mult, deoarece în restaurarea pietrei suntem excelenți.
O să revenim cu rezultatele obținute.

Solicit ofertă pentru aparat Solicit ofertă pentru servicii