You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Tehnologia de Sablare cu Gheață Carbonică
Echipamente Cryonomic®

CRYONOMIC® produce de mai bine de 30 de ani aparate de curățare cu gheață carbonică și mașini de producere a gheții carbonice. Producătorul este specializat în proiectarea și fabricarea aparatelor destinate în primul rănd celor care doresc eficiență și calitate, este important randamentul, doresc să curețe fără nevoia de a demonta ansamblurile sau utilajele, fără să deterioreze suprafețele, și lucreză ˝curat˝ fără să genereze deșeuri.

Beneficiile acestei metode:

 • Procedeu nonabraziv & necoroziv - nu deteriorează suprafața curățată.
 • Lucrează ˝curat˝ - nu generează deșeuri adiționale.
 • Nu necesită oprirea producției - curăță fără nevoia de a demonta.
 • Metodă rapidă, ecologică și cea mai silențioasă (la setări de 6-7 bari)
 • Metoda perfectă pentru curățarea matrițelor și pentru sablare metal, lemn & piatră

 

Vă oferim aparate industriale de sablare cu gheață carbonică compacte sau “heavy duty”, manuale sau automate, diferite accesorii pentru aparate, compresoare, echipamente de producție (granulatoare), (re)ambalare și containere de gheață carbonică și nu în ultimul rând roboți de curățare.

Dacă doriţi să curăţaţi, restauraţi sau să igienizați orice suprafață contaminată, iar această lucrare nu justifică investiţia în echipamentele cu care puteţi ajunge la rezultatul dorit, atunci merită să apelaţi la serviciile noastre. Totodată, vă punem la dispoziție un portofoliu cu aplicații concrete, divizate pe suprafață, tip de industrie, tip job.

Nu ezitați să ne contactați pentru o consultanță profesională legată de problema apărută.

Și nu în ultimul rând, vă oferim Finanțare pentru Achiziționarea Echipamentelor de Curățare Industrială prin diferite metode.

Vizualizați Oferta CRYONOMIC - Aparate, Accesorii & Produse Complementare
 • Cel mai puternic echipament de curățare cu gheață carbonică la 6-7 bari, pentru industrie și curățarea matrițelor, la cel mai mic consum de gheață.
 • Cea mai mică cantitate de deșeuri rezultate - curăță vopsele și rugină de pe metale, sau restaurare autoturisme cu cea mai mică cantitate de praf, cu 95% mai puțin decât sablarea cu nisip.
 • Cel mai silențios aparat de curățare cu gheață carbonică din lume - în comparație cu alte echipamente și aceeași presiune setată.
 • Cel mai simplu și eficient spărgător de granule, pentru transformarea granulelor de CO2 de 3mm în zăpadă carbonică, pentru curățări soft, precum tablouri electrice.
 • Cele mai performante robotizări pentru curățarea matrițelor din lume.
 • Cele mai subtile setări de consum de gheață și presiune de aer comprimat
 • Accesorii non-conductive și antistatice, inclusiv cu control pneumatic pentru curățarea tablourilor electrice sau al echipamentelor aflate sub tensiune, curățarea tablourilor electrice sau al echipamentelor aflate sub tensiune.
 • Sistem de autotestare pentru funcționare corectă și eventualele malfuncții, sau pentru cerințe OHSAS (safety).
 • Cel mai rapid service cu piese din stoc.
 • Asigurare echipament de rezervă pentru perioada reparațiilor.
 • Șasiu mic – consum mic – putere mare.
 • Cele mai fiabile Granulatoare de gheață (pelletizer), cu cea mai rapidă comutare de la un tip de producție, la altul (de la gheață pentru sablare la gheață pentru evenimente).
 • Cu echipamentele noastre puteți curăța cu pistolul aferent până la 100 metri distanță de la aparatul de sablare, inclusiv la lucrări prin alpinism utilitar.
 • Avem cele mai multe tipuri de duze și accesorii.

Artimpex N.V. dezvoltă și produce echipamente patentate de curățare și producție de gheață carbonică, denumită CRYONOMIC®, o marcă înregistrată, de 25 de ani. Este primul producător de echipamente de curățare cu gheață carbonică din Europa și producătorul care a dezvoltat telecomandă la pistol și tun de lumină / echipament brevetat care nu necesită mentenanță specifică / modul abraziv pentru echipamente de curățare cu gheață carbonică. Compania Artimpex N.V. este renumită pentru cercetare și dezvoltare internă, furnizând clienților echipamente performante de calitate la prețuri competitive. Vânzările sunt organizate prin parteneri certificați. Acești parteneri sunt distribuitori sau agenți și sunt profesioniști cu experiență care consiliază, demonstrează și oferă servicii post-vânzare.

Curățarea cu gheață carbonică este o tehnică de curățare similară cu cea de sablarea convențională, dar utilizează peleți solizi de CO2 (gheață carbonică). La impact, peleții se vaporizează, transformându-se în gaz de bioxid de carbon, crescând în volum cu un factor de 700. Datorită acestei dilatări, depunerea / murdăria este îndepărtată și separată de materialul de bază. Avantajul utilizării peleților de gheață carbonică ca material de sablare este dublu:

 

Șoc termic
Temperatura foarte scăzută a peleților de gheață carbonică (-78 ° C sau -109 ° F) determină înghețarea și contractarea contaminării, ducând la detașarea ușoară a contaminantului de pe substrat.
Forța de ridicare a exploziei
Peleții de gheață carbonică se vaporizează în gaz de bioxid de carbon la impact, ceea ce înseamnă că numai contaminantul inițial este eliminat. Această evaporare naturală a peleților de gheață carbonică reprezintă un avantaj major al metodei de curățare cu gheață carbonică.

2_tabs_cryonomic-cum-functioneaza

Gheața carbonică este dioxidul de carbon solidificat (CO2), o parte normală a atmosferei pământului nostru. Este gazul pe care îl expirăm în timpul respirației și gazul pe care plantele îl utilizează în fotosinteză. De asemenea, este același gaz adăugat în mod obișnuit în apă pentru a face apă sodică. Acest gaz este capturat în timpul proceselor industriale și reciclat pentru a produce gheață carbonică.

Aplicații cu aparate de sablare cu gheață carbonică

Aici vă prezentăm efectul sablării cu gheață carbonică, grupată pe diferite categorii de aplicații, prin descrierea lucrării efectuate. Veți vedea rezultatul și randamentul acestei metode prin imagini și filmulețe specifice, sau articole de blog.

Blog

Oferim Finanțare pentru Achiziționarea Echipamentelor!
Formular de Contact