Tot ce trebuie să știți despre curățarea frigiderului

Tot ce trebuie să știți despre curățarea frigiderului: curățare rapidă, profundă și eliminarea mirosurilor

Un frigider strălucitor este întotdeauna plăcut de privit, în loc de unul care are resturi de mâncare vărsate și dezordine inutilă în interior. Curățarea în profunzime din când în când a frigiderului vă va ajuta să vă asigurați că nu depozitați alimente stricate și că asigurați siguranța alimentară pentru gospodăria Dvs. Indiferent dacă frigiderul are o ușă din plastic sau una din metal, petele sunt inevitabile. Aparatele din oțel inoxidabil se pătează ușor, iar dacă aveți copii care nu se spală întotdeauna pe mâini, s-ar putea să vă confruntați cu multe dintre aceste probleme.

În acest ghid, vă vom arăta cum să curățați frigiderele și suprafețele sale, în interior și exterior, congelatoarele și serpentinele condensatorului.

Cum să curățați un frigider?

O curățare rapidă a frigiderului nu ar trebui să dureze mult timp dacă ați realizat curățarea în profunzime. Iată procesul pas cu pas:

 

Înainte de a începe curățarea

Consultați manualul utilizatorului pentru a vedea instrucțiunile de curățare sugerate. Dacă rafturile frigiderului sunt detașabile, este posibil să nu fie nevoie să opriți frigiderul. Cu toate acestea, dacă nu sunt, pentru a evita ca factura de energie să se acumuleze pentru că țineți ușa frigiderului deschisă, oprirea acestuia va fi cel mai bun lucru de făcut.

 

1. Verificați dacă există alimente stricate (întreținere)

Dacă sunteți o persoană care gătește mult sau nu are timp să țină evidența tuturor lucrurilor, verificarea regulată a alimentelor stricate poate ajuta la eliberarea spațiului și la evitarea mirosului neplăcut din frigider. Lucruri precum produsele lactate expiră mai repede decât majoritatea lucrurilor, așa că fiți mereu atent să nu turnați lapte expirat în cafea. Borcanele de gem ar trebui să fie și ele verificate, mucegaiul poate începe să se formeze fără să vă dați seama.

 

2. Îndepărtați toate alimentele

Verificați rafturile și sertarele frigiderului pentru orice alimente nedorite. Umpleți chiuveta cu gheață pentru a împiedica stricarea alimentelor care trebuie să rămână reci. Alimentele care pot fi păstrate la temperatura camerei (legume, fructe, unt și etc.) pot fi puse pe spațiul de pe tejghea.

 

3. Curățați frigiderul

Cu o cârpă umedă, ștergeți toate rafturile și sertarele frigiderului. Dacă există resturi sau deversări în crăpături, glisați-le și ștergeți-le și pe acestea.

                                Picture1

Cum să dezinfectați frigiderul cu un aparat de curățat cu aburi?

1. Îndepărtați toate alimentele

Acordarea unei atenții deosebite la ce alimente trebuie aruncate și care trebuie păstrate vă va ajuta să vă organizați spațiul și vă va oferi o imagine a lucrurilor care trebuie reaprovizionate.

 

2. Ștergeți orice fel de devărsări

Dacă aveți deversări proaspete de la alimente stricate, ștergeți-le cu o cârpă moale pentru a evita răspândirea bacteriilor și a mizeriei atunci când începeți să curățați frigiderul.

 

3. Curățați frigiderul cu aburi

Cu mașina de aburi, începeți să aburiți rafturile și sertarele de sus, absorbind cu o cârpă curată orice exces de umiditate și resturi.

                                   Picture3