Prevenire eficientă în spitale

În contextul pandemiei, prevenția a devenit esențială pentru protejarea sănătății publice. Sistemele de dezinfecție cu abur, precum cele oferite de Fortador, au fost identificate ca fiind extrem de eficiente în combaterea virușilor și bacteriilor. Aceste aparate, care folosesc abur sub presiune înaltă, sunt capabile să distrugă 99,9% din microorganisme, oferind astfel o curățare profundă și ecologică. Ele sunt ideale pentru diverse spații, inclusiv spitale, unde curățenia es

Sisteme de dezinfecție suprafețe cu abur / presiune înaltă

Pandemia a avut un impact uriaș asupra afacerilor locale și internaționale, a centrelor religioase, a sporturilor recreative și a activităților guvernamentale.

În lumina evenimentelor recente, omenirea a realizat că prevenția ar trebui să fie foarte importantă în cazul oricărei boli . În timpul pandemiei COVID-19 am devenit conștienți de importanța unor lucruri de bază precum spălarea mâinilor, dezinfectarea și chiar păstrarea suprafețelor curate. S-au introdus numeroasele măsuri de prevenire a transmiterii, cum ar fi purtarea unei măști, spălarea regulată a mâinilor și păstrarea unei distanțe în societate.

Importanța prevenirii a fost recunoscută de organizații majore precum Uniunea Europeană, OMS și, nu în ultimul rând, de Ministerele Sănătății. Prin urmare, începând cu anul 2022, planul de redresare al României va include deja, în cea mai mare parte, forme de sprijin pentru spitale, municipalități sau alte instituții care sprijină importanța prevenirii, respectiv sisteme de dezinfecție cu abur pentru reducerea riscului de apariţie a infecţiilor asociate a asistenţei medicale (IAAM).

Sisteme de dezinfecție și curățare cu abur ca metode de prevenire

În timpul pandemiei, s-a dovedit că utilizarea mașinilor de curățare cu abur era una dintre cele mai eficiente metode de dezinfectare a suprafețelor. Unicitatea curățării cu abur constă în faptul că folosește aburul sub presiune pentru a curăța suprafețele fără a-și pierde puterea, aproape la fel de eficient ca și cu ajutorul substanțelor chimice. Prin utilizarea corectă a aburului, 99,9% din viruși și bacterii sunt rapid distruse, ceea ce face ca acesta să fie un mod ecologic, natural, sigur și eficient de curățare a spațiilor publice, având, de asemenea, un efect de sterilizare. 

Cum funcționează mașinile de curățare cu abur

Aparatele de curățare cu abur Fortador, disponibile în modele electrice, emit abur uscat ionizat, care permite curățarea zonelor sensibile și greu accesibile, folosind mult mai puțină umiditate decât sistemele convenționale cu boiler. Aceste mașini de curățare cu abur au un rezervor închis care poate încălzi apa la temperaturi foarte ridicate (de obicei, în jur de 150-180°C) și la presiuni ridicate, astfel încât, atunci când aburul supraîncălzit este pulverizat pe suprafață, legăturile care țin împreună microorganismele sunt rupte. Temperatura ridicată a aburului dizolvă, de asemenea, grăsimea, uleiul și alte depuneri. Unul dintre principalele sale avantaje este că poate pătrunde în fisuri și crăpături la care dezinfectanții chimici nu pot ajunge și nu provoacă deteriorarea fizică a suprafeței.

b_2_4ro_yout_19_ro_stomat-cu-abur-5

De ce sunt perfecte pentru spitale?

Pe lângă eficiența sa în curățare, aparatele de curățare cu abur Fortador Volt Clinic 7 bar, Volt Clinic 12 barVolt Clinic 16 bar au un alt efect foarte pozitiv, și anume respectarea mediului înconjurător. În timp ce alte aparate de dezinfecție folosesc substanțe chimice și apă, irosind multă apă, aparatele cu abur Fortador Volt Clinic pot transforma o cantitate mult mai mică de apă în abur, reducând astfel risipa de apă. Nu în ultimul rând, necesarul de consumabile este minim, ceea ce reprezintă o veste bună pentru spitalele și centrele de sănătate cu bugete relativ mici. Aburul fierbinte poate fi folosit pentru a curăța cu ușurință toaletele, coridoarele, sălile de operație și, nu în ultimul rând, interiorul ambulanțelor.

Prin curățarea ambulanțelor etc. cu abur la temperatură și presiune ridicată cu aparatul Fortador Clinic 16 Bar riscul de contaminare al mediului se elimină aproape în totalitate. În primul rând generează cu 96% mai puține deșeuri în comparativ cu spălare cu apă, iar în procentajul de 4% rămas numai există contaminanți, virusurile și bacteriile de exemplu fiind eliminate. Fortador Clinic 16 Bar reduce riscul de poluare și contaminare.

În concluzie, echipamentul de curățare cu abur este una dintre cele mai eficiente metode de prevenire, deoarece, pe lângă faptul că este eficient în dezinfectare, este ecologic, ușor de utilizat și, nu în ultimul rând, are costuri reduse de întreținere și de materiale.