Eficacitatea Nebulizatoarelor Dezinfectante Împotriva COVID-19

Multe companii își reevaluează protocoalele de curățare și igienă pentru a asigura o revenire în siguranță la locul de muncă în timpul noii pandemii de coronavirus. De ce sunt eficiente nebulizatoarele de dezinfecție?

 

 

Utilizarea aburului dezinfectant pentru prima dată sunt luate în considerare în multe industrii noi. Dar ce sunt, cum funcționează și sunt potrivite pentru afacerea dvs.? Afla acum.

 

Ce este ceața dezinfectantă?

Ceața dezinfectantă implică saturarea unei încăperi sau camere cu o substanță microbiană care poate purifica și elimina agenții patogeni din aer, precum și de pe suprafețele din cameră. Pe scară largă, dezinfecția în condiții de siguranță prin nebularizare conține riscul de inhalare a soluției de dezinfectare și necesită timpului aferent curățării a unei camere folosind această metodă. În ciuda acestor dezavantaje, ceața dezinfectantă este extrem de eficientă în combaterea agenților patogeni, în special a celor care sunt transportați în aer sau transportați în picături respiratorii, cum ar fi virusul gripal sau coronavirusul COVID-19.

 

Cum funcționează nebulizatoarele?

Ceața acționează umplând camera cu o soluție cu proprietăți dezinfectante. Există o serie de mașini de dezinfectat, care asigură diferite tipuri de tratament. Alegerea tratamentului potrivit pentru locația dvs. va depinde de modul de utilizare al aparatului, de expunerea la agenții patogeni și de suprafețele care urmează să fie dezinfectate. Cele mai frecvente tratamente sunt:

  • Ceață chimică
  • Peroxid de hidrogen vaporizat
  • Ozon
  • Dioxid de clor
  • Ionizare

 

Ceața chimică

Un abur chimic poate fi o structură permanentă special produsă într-o fabrică / depozit sau o unitate mobilă după cum este necesar. Nebulizatoarele chimice funcționează distribuind o ceață fină de soluție dezinfectantă până când atmosfera este suprasaturată. Aceasta aplică o acoperire uniformă a soluției pe toate suprafețele din cameră, dezinfectând și aerul. Durata tratamentului depinde de dimensiunea zonei / încăperii, dar durează de obicei 30-60 de minute până la finalizare, cu încă 60 de minute sau mai mult pentru ca ceața să se disipeze și aerul din cameră să revină la nivel respirabil.

 

Peroxid de hidrogen vaporizat (PHV)

Aceasta metodă este vaporizare a peroxidului de hidrogen prin ceață dezinfectantă este utilizată în general medii din instituțiile domeniului sănătății și medii farmaceutice, pentru camere curate și medii similare.

Detergentul lichid EV-H2O2 SILVER BIO produs de Menikini este o combinație de peroxid de hidrogen și ioni de argint cu proprietăți bactericide, virucide și fungicide care poate fi folosit la o gamă largă de aplicații. Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), este eficient împotriva Coronavirus SARS CoV-2 și este recunoscut pe scară largă ca fiind cel mai ecologic dezinfectant din lume. Nu are efecte nocive și toxice și este sigur pentru oameni, animale și mediu.

Dezinfecția se face prin sistemul SANIFOG, unde amestecul de peroxid de hidrogen și ioni de argint este dispersat cu ajutorul aburului uscat.

 

Ozonizare

Ozonul este un compus foarte reactiv și, ca atare, este produs la punctul de utilizare prin trecerea aerului printr-o sursă puternică de energie, cum ar fi lumina UV. Pentru un tratament cu ozon, camera trebuie umidificată înainte de generarea de ozon și aerisită după tratament. Acest tip tratament durează de obicei 30-90 de minute de la început până la finalizare. Utilizarea ozonului ca agent de ceață este, în general, neconsiliată în zonele unde există metale corodabile precum aluminiu, zinc, cupru sau fier. Oamenii sunt deosebit de sensibili la ozon și este foarte reactiv odată ce a intrat în căile respiratorii, așa că trebuie luate măsuri de precauție suplimentare pentru aerisirea completă a camerei după ce tratamentul a fost finalizat.

 

Tratament cu dioxid de clor (ClO₂)

Dioxidul de clor este o alegere bună pentru dezinfecția prin ceață, deoarece gazul se descompune în săruri inofensive. Cu toate acestea, este un compus instabil care trebuie generat pe loc și necesită parametri stricți de temperatură și umiditate care îl fac impropriu pentru toate aplicațiile de dezinfecție. În general, dioxidul de clor este generat folosind clorit de sodiu și gaz clor, deci există un element de risc implicat în manipularea gazelor nocive în timpul acestui proces. Prin urmare, aburirea dioxidului de clor trebuie efectuată întotdeauna de către un profesionist instruit și autorizat.

 

Ionizare

Acest proces implică circularea aerului peste tuburile ionizante pentru a crea ioni încărcați care caută și neutralizează în mod natural microorganismele încărcate din aer. Dezinfecția prin ionizare poate fi realizată prin eliberarea unei cantități controlate de ioni pozitivi și negativi. Unele unități comerciale produc o alimentare continuă de radicali ionizați pentru a menține în mod constant un mediu curat.

 

AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE

Metoda Avantaje Dezavantaje
Ceața chimică Metodă relativ rapidă, cea mai largă gamă de soluții Nociv pentru inhalare, poate să persiste
Peroxid de hidrogen vaporizat (PHV) Metodă foarte eficientă, se direcționează spre suprafața vizată Mai puțin eficientă pe biofilme, necesită umiditate scăzută
Ozonizare Ușor de produs la fața locului, rapid, fără reziduuri Compus instabil, nu poate fi stocat
Tratament cu dioxid de clor (ClO₂) Fără reziduuri dăunătoare Necesită parametri stricți de umiditate / temperatură, folosește clor gazos
Ionizare Rezultate de lungă durată, cea mai largă acoperire a suprafeței Mai puțin eficient decât alte metode în tratarea tuturor bacteriilor
     
     
     

 

Tipuri de nebulizatoare

Există mai multe tipuri de nebulizatoare pe piață, se disting în funcție de metoda de dezinfecție utilizată și de proprietățile locației. Nebulizatoarele comerciale permanente pot fi instalate în facilități și depozite medicale, amplasate pentru o utilizare optimă în acel mediu specific. Unele dispozitive, în special sistemele de ionizare și UV, pot fi încorporate în structurile de utilitate existente, cum ar fi sistemele HVAC. Dispozitivele independente / mobile sunt disponibile pentru companiile care mai degrabă preferă să plătească pentru tratament de dezinfecție, decât să investească direct în mașini nebulizatoare.

 

Nebulizatoarele sunt sigure?

Utilizarea oricărui produs de curățare chimic întotdeauna implică un risc, nici nebulizatoarele nu diferă. Înainte de dezinfecția oricărei locații, un profesionist trebuie să evalueze nevoile de mediu și dezinfectant și să stabilească metoda de dezinfecție.

În general, nebulizatoarele și sistemele special concepute pentru dezinfecție trebuie utilizate numai împreună cu soluții dezinfectante special formulate / concepute pentru aplicare aerosolizată. Orice lucrător din vecinătate ar trebui să utilizeze un EIP adecvat, inclusiv acoperirea mâinilor și a ochilor și aparate de respirat, iar toate zonele care sunt nebulizate trebuie aerisite bine înainte de a fi redeschise pentru uz general.

 

Unde pot fi folosite nebulizatoarele?

Deși, în mod tradițional, nebulizatoarele antibacteriene au fost utilizate în medii industriale și medicale, ele sunt din ce în ce mai frecvente în aplicațiile de curățenie de zi cu zi. În condițiile actuale cu privire la transmisiile virale COVID-19, ceața pentru uz casnic, birouri, școli, și pentru vehicule devine o metodă de dezinfecție din ce în ce mai răspândită.

Pentru a fi eficientă, nebulizarea trebuie efectuată în spații închise care pot fi sigilate cel puțin câteva ore. Vagoanele de tren, autobuzele școlare, vehiculele de urgență și cele personale sunt medii bune pentru ceață, iar această metodă de dezinfecție poate fi mai rapidă și mai eficientă decât metodele de curățare manuală.

Înainte de a nebulizare în orice cameră sau vehicul, verificați instrucțiunile privind dimensiunea camerei și parametrii de temperatură și umiditate. Încercarea de a face ceață în condiții greșite poate duce la ineficiența tratamentului.

Utilizarea nebulizatoarelor pentru spații / întreprinderi mici

1.     Toalete publice

2.     Vestiare

3.     Săli de sport și piscine

4.     Clinici medicale și veterinare

5.     Bucătării comerciale

6.     Vehicule de companie

 

Nebulizatoarele sunt disponibile și pentru uz casnic. Nebulizatorul Menikini Sanifog injectează detergent în fluxul de abur uscat, făcând astfel un amestec omogen de ceață perfect pentru pulverizarea pe orice tip de suprafețe. Detergentul EV-H2O2 SILVER BIO înregistrat ca agent antimicrobian eficient împotriva virușilor, bacteriilor, mucegaiului și ciupercilor din băi, vestiare și altele microorganisme similare. Ori de câte ori folosiți un nebulizator, este important să vă asigurați că zona este sigilată în siguranță în timpul tratamentului și aerisită corespunzător după aceea. Urmați întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă și amintiți-vă: ceața nu substituie o curățare bună.

 

Medii Industriale care folosesc ceață pentru curățare

1.     Prelucrarea alimentelor

2.     Creșterea animalelor

3.     Medical și farmaceutic

4.     Tratamentul apelor uzate

5.     Ospitalitate

6.     Producție

7.     …și altele!

 

Eficacitatea nebulizatoarelor pentru COVID-19

Pentru tratamentul acestui virus specific, nebulizarea trebuie considerată o măsură de precauție suplimentară, mai degrabă decât singura soluție.

 

Utilizarea aburului uscat Menikini + Sanifog + EV-H2O2 Silver Bio cu 2,5% peroxid de hidrogen concentrat este conform cu indicațiile furnizate de Institutul Național de Sănătate și „Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor” cu privire la activitățile de curățare și salubrizare care trebuie efectuate în locații publice și private în timpul pandemiei COVID-19.

 

În concluzie, nebulizarea este o metodă dovedită și eficientă de dezinfecție a unei suprafețe mari într-o perioadă relativ scurtă de timp, dar nu este o soluție totală de curățare. Ceața are o istorie dovedită în mediile industriale și are multe aplicații pentru întreprinderile mici, care o face atrăgătoare pentru companiile care doresc să protejeze personalul și clienții în timpul pandemiei COVID-19. Cu toate acestea, nebulizarea trebuie efectuată întotdeauna de către un profesionist instruit împreună cu alte bune practici de igienă și curățenie.