Curățare matrițe cu mărgele de sticlă și modul abraziv Cryonomic

Transformă curățarea matrițelor cu Cryonomic COB71! Află cum această tehnologie revoluționară, combinând gheața carbonică cu mărgele de sticlă, oferă curățare precisă, rapidă și cu impact minim asupra mediului. Descoperă avantajele incontestabile în blogul nostru și du calitatea producției tale la nivelul următor!

Introducere

Curățarea matrițelor este o sarcină importantă pentru producător atât pentru a avea un produs finit de calitate superioară și constantă, cât și pentru a reduce pierderea timpului de producție și deteriorarea suprafeței matriței de la curățări repetate.

Metoda cea mai bună de curățare matrițe, este non-abrazivă

Din aceste motive, cea mai agreată metodă de curățare a matrițelor este cu gheață carbonică, avantajele principale fiind următoarele:

  • este 100% non-abrazivă, nu atacă suprafața matriței deloc
  • reziduurile generate sunt doar cele îndepărtate de pe matriță, gheața carbonică se transformă în gaz inofensiv
  • nu “arde” mizeria, nu generează gaze care ar trebui filtrate
  • se poate folosi online, fără oprirea pe perioadă lungă a producției, inclusiv pe matrița fierbinte

Curățare semiabrazivă sau abrazivă, la nevoie

Însă câteodată metoda curățării cu gheață carbonică nu este suficientă, matrița trebuie curățată abraziv, sau semiabraziv, din mai multe motive. Atunci metoda tradițională este sablarea cu mărgele de sticlă, mărgele din plastic, garnet, sau alte materiale.

Echipamente consacrate de sablare cu mărgele de sticlă sunt aparatele Contracor, sau Ibix, însă există și o metodă inovativă prin aparatele Cryonomic.

Contracor

Contracor, cunoscut pentru eficacitatea sa în eliminarea depunerilor, se dovedește a fi prea agresiv pentru sarcinile delicate, precum curățarea matrițelor, generând mult praf și deșeuri datorită presiunii mari cu care operează. Chiar dacă mărgelele de sticlă sunt reciclabile, se pot reutiliza câteva cicluri, consumul unui aparat performant Contracor este de 250 de kg de materiale de curățare per oră (200 Kg / 40 min).

                                    

Ibix

Explorând alte metode, pentru a reduce la minim impactul abraziv, prin utilizarea aparatului IBIX 25 și a tehnicilor de restaurare cu o duză de doar 1 mm, ne-am confruntat cu limitări semnificative, procesul fiind extrem de lent și, prin urmare, costisitor din cauza eficienței scăzute și a costurilor ridicate ale forței de muncă. Cu duză normală, performanța acestuia este superioară comparativ cu Contracor, din punct de vedere al setărilor pentru curățări delicate și este inferioară din punct de vedere al randamentului de curățare. Însă consumul acestuia este de asemenea ridicat, fiind de aproximativ 60 de kg de materiale de curățare per oră.

                                            

Cryonomic

În căutarea unei soluții mai optime am testat 5 parametrii importanți din punct de vedere al curățarii matrițelor cu aparatul Cryonomic COB71, dotat cu Modul abraziv. Adică raportul dintre rezultat / randament / cost total / impact asupra mediului / durata de viață al matriței, ajustând presiunea, consumul de gheață carbonică și integrând mărgele de sticlă ca material abraziv în combinație. Prin aceste ajustări, am identificat setările ideale care minimizează impactul abraziv asupra matrițelor.

Am constatat că utilizarea gheții carbonice la un consum de 20 kg / oră și o presiune medie, combinată cu mărgele de sticlă la un consum de 5-10 Kg / oră reușește să îndepărteze complet toate straturile aderente. Astfel am optimizat procesul de curățare cu impact minim pe materialul matriței.

                                   

Avantaje Cryonomic, dotat cu Modul Abraziv

CRYONOMIC COB71, echipat cu Modul abraziv, cu gheață carbonică, cu mărgele de sticlă, sau în combinația celor două materiale este soluția supremă pentru curățarea matrițelor, capabil să execute curățare non-abrazivă, semiabrazivă și abrazivă.

Acest aparat demonstrează un randament bun în aceste aplicații de curățare matrițe, comparativ cu cel al aparatelor de sablare cu nisip, însă cu un consum de materiale cu 80-90% mai redus față de acestea. Această metodă nu doar că asigură o curățare eficientă și rapidă, dar reduce semnificativ praful generat, reziduurile, deci impactul asupra sănătății oamenilor și impactul asupra mediului înconjurător, facilitând un mediu de lucru mai sigur și eliminând necesitatea echipamentului special de protecție cu aducțiune pentru respirație.

                             

Concluzii

În concluzie, CRYONOMIC COB71 cu modulul său abraziv și utilizarea mărgelelor de sticlă reprezintă soluția optimă pentru curățarea eficientă și precisă a matrițelor, oferind o combinație ideală între avantajele gheții carbonice și eficacitatea curățării abrazive blânde pentru rezultate de excepție, minimizând impactul asupra substratului și maximizând eficiența utilizării resurselor.