Cele mai bune utilizări pentru un aparat de curățat cu abur în locuința dvs.

Ce tipuri de suprafețe puteți curăța cu un aparat de curățat cu abur mic sau pentru uz casnic? Cum știți dacă mașina de curățat cu abur pe care o alegeți este suficient de puternică pentru a vă curăța casa în mod corespunzător? Aflați aceste răspunsuri aici:

Curățarea cu abur a câștigat popularitate în ultimii câțiva ani datorită naturii sale ecologice și a capacității superioare a metodei de a elimina suprafețele de mulți contaminanți diferiți, inclusiv bacterii și viruși care ne pot îmbolnăvi. Dacă ați avut o firmă de curățare cu aburi care vă dezinfectează zonele din locuință, sunt șanse să vă fi gândit că vă puteți face treaba singur, în loc să rămâneți client. Curățarea cu abur este o muncă pe care o poate face aproape oricine, dar ce tipuri de suprafețe puteți curăța cu un aparat de curățat cu abur mic sau pentru uz casnic? Ceea ce este și mai important este cum știți dacă mașina de curățat cu abur pe care o alegeți este suficient de puternică pentru a vă curăța casa în mod corespunzător? Relaxați-vă, pentru că vă vom spune caracteristicile unui aparat de curățat cu abur bun pe care îl puteți utiliza cu ușurință, precum și toate modalitățile grozave în care îl puteți folosi pentru a vă curăța casa.

1.Ce fel de aparat de curățat cu abur ar trebui să cumpăr?


Răsfoiți Amazon.com și alte site-uri web și veți vedea zeci, dacă nu sute, de aparate de curățat cu abur de vânzare. Toate descrierile vor lăuda virtuțile mașinii în cauză, făcând să pară că vaporul despre care citiți este cel mai bun aparat din lume. Unele sunt bune, dar doar într-o capacitate limitată. Iată ce ar trebui să căutați atunci când alegeți un aparat de curățat cu abur.
                                     DSC_5217-50 got_02
 
1.1 Caracteristici de căutat în aparatul de curățat cu abur pentru uz casnic


Atunci când alegeți un aparat de curățat cu abur acasă, trebuie să luați în considerare mai multe caracteristici. Chiar dacă un aparat de curățare cu aburi poate indica că este un model comercial, multe altele mai mici, cum ar fi Fortador Volt Mini, reprezintă o alegere excelentă pentru proprietarii de case care intenționează să-și curețe localul frecvent. În timp ce prețul Volt Mini poate părea ridicat în comparație cu aparatele cu aburi de uz casnic listate pe diverse site-uri web, veți observa rapid că această mașină are caracteristici foarte superioare, care vor facilita o muncă rapidă a oricărei intervenții pe care îl aveți.
 
Printre elementele de bază pe care veți dori să le luați în considerare sunt:
• Atașamente - veți dori instrumente suplimentare pentru toate tipurile de lucrări
• Timp de încălzire - cu cât timpul este mai scurt, cu atât puteți ajunge mai repede la curățare
• Dimensiunea rezervorului - Cu un rezervor mai mare, nu veți pierde timpul cu reumpleri frecvente
• Temperatura aburului - cu cât vasul devine mai fierbinte, cu atât aburul este mai uscat, ceea ce se traduce printr-o mai bună dezinfecție și mai puține șanse de a deteriora suprafețele
• Presiune - cu cât presiunea este mai mare, cu atât aparatul este mai eficient
• Cablu de alimentare - cablul de alimentare lung va economisi timp la reconectare
• Preț - Mașinile de curățat cu abur mai scumpe vin cu un serviciu mai bun pentru clienți, o durată de viață mai lungă a produsului și o garanție puternică
 
 
Aparatele cu aburi promovate pe piața rezidențială vor costa întotdeauna mai puțin decât aparatele cu aburi comerciale. Cu toate acestea, o unitate electrică mai mică precum Fortador Volt Mini nu va fi doar rentabilă dacă intenționați să o utilizați frecvent. Puterea sa de ucidere a germenilor și deactivarea virușilor este excepțională, deoarece încălzește apa la 170 de grade Celsius, ceea ce este mult mai mare decât 100 de grade Celsius recomandate pentru mașinile de curățat cu abur de uz casnic. O altă caracteristică cheie este presiunea aburului. Volt Mini vă oferă o presiune a aburului supraîncălzit de 7 Bar, permițându-vă să faceți treaba în mai puțin timp, deoarece nu va trebui să continuați să treceți peste zone în mod repetat, așa cum este posibil să faceți cu mașinile care produc mai puțină presiune. De asemenea, puteți adăuga cantități mici de detergent sau oțet ecologic la dispozitiv pentru a ajuta la creșterea puterii sale de curățare.
Ceea ce este grozav la Fortador Volt Mini este că vă oferă opțiunea de a permite putere și portabilitate maximă. Volt Mini cântărește doar 7,5 Kg, iar atunci când îl cumpărați cu accesorii care vă vor permite să îl mutați rapid de la vehicul la mașină, este și mai rentabil. Îl puteți folosi chiar și pentru a vă detalia mașina, barca și toate tipurile de vehicule de agrement. Nu poți face asta cu un aparat cu aburi ieftin de uz casnic. Să aruncăm o privire la toate lucrurile pe care le puteți igieniza și dezodoriza cu puțin sau fără detergent cu acest echipament ecologic, complet fără substanțe chimice.

2.Curățarea cu abur a suprafețelor dure

Casa dvs. este plină de suprafețe dure în bucătărie, baie și aproape oriunde vă uitați. Curățarea cu abur nu este doar pentru pardoseli, întrucât sunt foarte puține suprafețe dure care să nu beneficieze de o trecere cu aburul. Folosirea unui mic aparat de curățat cu abur pentru aceste zone le va menține în stare bună.

                                                  Hard surfaces

2.1 Podele de toate tipurile

Ce fel de podele aveți în casă? Aveți țiglă, piatră, linoleum, vinil și chiar lemn prelucrat și lemn de esență tare. Cu toate acestea, există o avertizare cu lemnul de esență tare, deoarece trebuie tratat. Nu recomandăm curățarea cu abur a pardoselilor netratate, deoarece aburul poate pătrunde în lemn și îl poate deforma în timp. Același lucru este valabil și pentru podelele laminate. Curățați cu grijă, deoarece aburul poate pătrunde în straturi și le poate umfla. În comparație cu spălarea cu un mop tradițional, curățarea cu abur a podelelor le va face să se usuce mai rapid, deci este o opțiune excelentă pentru zonele cu trafic intens. Când curățați podeaua, nu uitați să treceți cu aburi peste plinte, care sunt adesea neglijate. Nu o să credeți cât de grozav vor arăta.

                                               Podele

2.2 Suprafețele băii

Băile sunt pline de suprafețe murdare care pot fi greu de curățat și de dezinfectat. Acumulează mucegai și igrasie din cauza abundenței umidității din aer. Chitul din zona căzii și a dușului este deosebit de predispus la mucegai, viruși și multe altele. Aceste linii dintre faianță și gresie devin adesea mai murdare decât țigla în sine, deoarece murdăria tinde să se adună acolo, ceea ce face dificilă curățarea. Utilizați peria mică de pe mașina dvs. de curățat cu abur pentru a îndepărta murdăria, reziduurile de săpun și alte resturi. Suflați cu abur și suprafețe similare pentru a elimina resturile de săpun, chiar și faianța de pe perete. Vei fi bucuros că ați făcut-o.

Alte suprafețe de baie care vor beneficia de curățarea periodică cu mopul cu abur includ ușile de duș, robinetele și oglinzile, dușurile și căzile, chiuvetele și corpurile care sunt în acele zone. Curățați oglinzile și suprafețele de sticlă folosind un accesoriu pentru racletă. Veți elimina dungile și cu această metodă.

                                                  Suprafetele bai

2.3 Curățarea toaletei

Punem pariu că nu v-ați gândit la asta. Să recunoaștem, curățarea toaletei este una dintre cele mai proaste locuri de muncă din casa dvs., deoarece implică spălare grea și substanțe chimice dure, iar acestea din urmă vă pot afecta sănătatea. Curățarea cu abur cu o duză cu jet mic va concentra puterea aburului pe petele dure. De asemenea, puteți folosi aparatul cu aburi pentru a dezinfecta și curăța zona din jurul toaletei.

                                                      Toilet Cleaning

2.4 Eliminarea acumulării de apă dură

Această secțiune se referă, de asemenea, la zonele de bucătărie și camere de utilitate. Dacă locuiți într-o zonă cu apă dură, obiectele dvs. pot avea pete albe frecvente din cauza depunerilor de minerale lăsate în urmă după ce apa s-a evaporat. Suflați cu aburul la robinete și corpuri similare pentru a scăpa de murdărie. Aplicați oțet pe pete înainte de curățare dacă acestea persistă, deoarece aciditatea oțetului ajută la neutralizarea alcalinității apei.

                                                       Hard Water build up

3. Cum se utilizează vaporizatorul de aburi portabil în bucătărie

Curățarea cu abur este excelentă pentru îndepărtarea petelor și grăsimilor și știm cu toții cum se poate acumula grăsimea la gătit. Bacteriile sunt, de asemenea, o preocupare semnificativă aici, așa că lista de obiecte pe care le puteți curăța aici este practic nesfârșită. Încercați aparatul dvs. comercial cu aburi în următoarele aplicații.

                                                   Kitchen

3.1 Curățarea aragazului și a cuptorului

Să recunoaștem, arsurile de alimentele sunt greu de îndepărtat de pe plite, deoarece necesită multă spălare și înmuiere. Curățarea cuptorului este o altă sarcină urâtă, deoarece mulți agenți de curățare a cuptoarelor conțin și leșie, care creează vapori toxici. Prin curățarea cu abur, puteți îndepărta resturile coapte fără substanțe chimice. Utilizați o perie mică pentru a curăța șinele și o perie mai mare pentru a slăbi alimentele coapte de pe suprafețe mai mari. După ce ați aburit plita și cuptorul, ștergeți suprafața cu o cârpă din microfibră. Nu uitați hota aragazului. Aburul este o modalitate excelentă de a îndepărta grăsimea.

                                                 Stove and Oven

3.2 Îndepărtarea reziduurilor din frigider și dezghețarea congelatorului

Este dificil să țineți pasul cu petele, scurgerile și murdăria generală din interiorul frigiderului. Mirosurile neplăcute pot apărea atunci când alimentele putrezesc. Curățarea cu abur este o modalitate excelentă de a dezodoriza și igieniza. Utilizați un accesoriu de perie pentru a curăța alimentele îngrădite. Efectuați o treabă rapidă de a dezgheța congelatorul cu aburi. Deconectați-l, puneți un recipient mare pentru a colecta gheața și folosiți un instrument de răzuit pentru a îndepărta bucățile mari.

 

                                                Refigerator

4. Curățarea suprafețelor moi

Covoarele, tapițeria și multe altele pot beneficia foarte mult de curățarea cu abur. Uneori, petele se pot îngloba în țesături și fibre și, deși poate fi necesar să le tratați în prealabil cu detergent suplimentar sau tratamente organice pentru pete, puteți în general să eliminați aceste pete fără substanțe chimice dure.

Curățare mobilier fără substanțe chimice
Consultați ghidul nostru complet pentru curățarea canapelelor și a mobilierului

                                                  Soft Surfaces

4.1 Mobilier tapițat

Folosind un atașament adecvat, puteți îndepărta cu ușurință petele, îndepărtați mirosurile și faceți ca toate tipurile de suprafețe moi să arate mai bine. Utilizați aparatul cu aburi pe canapele, scaune, paturi pentru animale de companie, perne, huse de canapea și multe altele. Aburul cu umiditate scăzută curăță în profunzime și îndepărtează petele fără înmuiere. Rețineți că poate fi necesar să tratați în prealabil petele încăpățânate sau să treceți peste aceste zone de mai multe ori pentru a îndepărta bine murdăria.

                                                Upholstered furniture

4.2 Curățare cu abur saltele

O saltea odată pătată, rămâne pătată, nu? Nu, nu este cazul. Curățarea cu abur a saltelei este cea mai eficientă modalitate de a o curăța în profunzime și de a o igieniza. Nu numai că veți obține o saltea cu miros proaspăt, dar veți elimina și acarienii de praf, ploșnițele și ouăle lor datorită temperaturii ridicate a aburului, care ucide acești dăunători. Aveți nevoie de minimum 140-150 grade Celsius pentru acest job. Aparatele comerciale cu aburi inferioare acestui randament nu vor aduce rezultate în acest scop.

Aburul va elimina, de asemenea, saltelele noastre de praf, murdărie și resturi generale, creând un mediu general mai bun. Prin curățarea cu abur, veți obține un mediu curat, fără substanțe chimice.

                                                Mattreses

4.3 Curățarea covoarelor și a mochetelor

Atașați un glisor pentru covor la aparatul dvs. pentru a oferi covorului sau mochetei o curățare rapidă. Atașarea unui accesoriu potrivit la aparatul cu aburi vă va permite să curățați fibrele fără a le înmuia excesiv. Amintiți-vă că este posibil că zonele puternic colorate să necesite mai întâi unui pretratament.

                                                Carpets and rugs


4.4 Eliminați ridurile de îmbrăcăminte cu abur

Călcarea este depășită în 2022. Aburiți și împrospătați-vă hainele. Folosiți un atașament pentru haine dacă aveți unul. Aburul nu numai că elimină ridurile, ci și bacteriile. În general, un accesoriu pentru tapițerie funcționează bine atunci când curățați hainele.

                                         

4.5 Curățați perdelele cu abur

Perdelele sunt un articol dificil de curățat, deoarece trebuie să le dați jos mai întâi. Cu un aparat cu abur și atașamentul corespunzător, le puteți lăsa pe tije. Utilizați atașamentul corespunzător pentru a curăța cu abur și a reîmprospăta draperiile în același mod în care ați face hainele.

                                                      

5. Curățarea obiectelor de exterior cu abur

Sunt șanse să știți deja ce grozav este un aparat de curățat cu abur pentru a detalia exteriorul și interiorul mașinii, SUV-ului, camionului, vehiculului de agrement și multe altele. Cu toate acestea, puteți folosi aparatul de curățat cu abur și pentru a reîmprospăta alte articole și pentru a le face să arate noi.

                                                  Outdoor items

 

5.1 Igienizare mobilier de terasă și perne

Curățați-vă mobilierul de exterior într-un mod similar cu cum ați proceda pentru mobilierul de interior. Nu numai că mobilierul de exterior devine murdar datorită mediului înconjurător, dar aceste piese pot acumula și excremente de păsări și dăunători. Aparatul cu abur va îndepărta murdăria va igieniza și pernele de mobilier. Folosiți duza cu jet pentru a îndepărta murdăria și praful și apoi curățați cu o perie pe zonele dure. Includeți articole precum umbrele de terasă și grătare în ziua de curățare. Scoateți grilajele de pe grătare pentru a îndepărta alimentele carbonizate care se lipesc de ele.

                                                 Patio Furniture

5.2 Igienizare jucării

Dacă aveți copii, știți cât de murdare pot deveni jucăriile lor. Indiferent dacă aveți jucării de exterior sau altele mai mici cu care se joacă în interior, folosirea substanțelor chimice nu este recomandată la curățare, mai ales dacă aveți bebeluși sau copii mici pentru că au tendința de a introduce totul în gură. Prin curățarea cu abur, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la reziduurile periculoase din soluțiile de curățare sau bacteriile care rămân pe suprafețele jucăriilor, deoarece aburul va elimina până la 99% din toate bacteriile și virușii.

În timp ce faceți aceste lucruri, puteți dezinfecta și alte articole pe care copiii dvs. le folosesc frecvent. Acestea includ scaune de mașină, pătuțuri și cărucioare. Utilizați un instrument adecvat pentru a curăța fiecare piesă.

                                                              Toys

6. Curățarea articolelor diverse

Multe suprafețe din și în jurul casei dvs. pot beneficia de o vaporizare ocazională cu Fortador Volt Mini. Luați în considerare aceste utilizări ori de câte ori simțiți că unele dintre aceste articole au nevoie de o igienizare completă.


6.1 Ventilatoare de tavan

Iată un alt obiect care de multe ori este trecut cu vederea până când este plin de praf. Ventilatoarele din bucătărie pot acumula și grăsime de gătit. Utilizați o baghetă lungă și o perie diamantată pentru a ușura munca. Atașați o cârpă curată din microfibră la capătul atașamentului pentru a finaliza lucrarea.

                                                         Celling fans

6.2 Întrerupătoare de lumini și butoane pentru uși

Butoanele ușilor și întrerupătoarele de lumină sunt zone mici care sunt, de asemenea, adesea trecute cu vederea, dar sunt una dintre cele mai utilizate suprafețe din casa ta. Atașați o perie mică la aparatul dvs. cu abur pentru a lucra în și în jurul crăpăturilor minuscule. Utilizați o setare de umiditate scăzută atunci când curățați întrerupătoarele pentru a evita problemele electrice.

6.3 Nu neglijați aceste articole

Veți găsi multe alte obiecte care pot beneficia de curățarea și igienizarea rapidă cu abur, terminați curățarea articolelor mai mici, ștergându-le cu o lavetă din microfibră. Printre articolele care vor beneficia de curățare cu abur se numără:
• Aparate mici
• Ustensile de bucătărie, cum ar fi plăcile de tăiat
• Contoare de lucru
• Instrumente
• Cuști pentru animale de companie
• Cutii de gunoi
• Coșuri de gunoi
• Îndepărtarea tapetului, abțibildului
• Curățarea geamurilor

Un cuvânt de precauție asupra ultimului articol: nu curățați niciodată geamurile cu abur când sunt reci, deoarece se pot crăpa sau se pot rupe din cauza diferenței de temperatură. Dacă nu sunteți sigur despre curățarea unui articol cu aparatul cu abur, consultați manualul de utilizare.

                                                            Neglect_1

7. Concluzie
Curățarea cu abur nu numai că va elimina peste 99% dintre bacterii, viruși și alte particule nedorite, ci este și o opțiune ecologică. Pe lângă faptul că nu folosesc substanțe chimice dure care pot lăsa reziduuri toxice, aburul înseamnă doar o fracțiune din apa necesară pentru alte metode. Nu doar familia ta vă va mulțumi, dar și mediul înconjurător vă va mulțumit.