You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Technologia de Curățare cu Abur Uscat Ecologic
Echipamente Fortador și Menikini®

Beneficiile curățării cu abur uscat:

 • dezinfectează, decontaminează, degresează, igienizează fără solvenți
 • se poate adăuga dezinfectant virucid care datorită aburului se transformă în nanoparticule care pătrund în fiecare crăpătură fără umezire excesivă
 • prin Șocul Termic (140-200°C) ucide bacteriile, germenii, paraziții & dezactivează virușii
 • umiditate maximă 5 - 6 %
 • nu deteriorează suprafețele curățate
 • nu generează deșeuri adiționale
 • lucrează fără zgomot deranjant

 

Utilizarea aparatelor de curăţat & dezinfectat cu abur uscat şi saturat (umiditate maximă 5%) garantează o igienizare, dezinfecție și decontaminare perfectă în mediile industriale, clădiri publice, instituții, spitale, mijloace de transport în comun, dar și în mediul casnic. Menikini oferă o metodă naturală şi ecologică de curăţare profundă prin reducerea chimicalelor și a toxicității fără a utiliza solvenţi.

Menikini a dezvoltat sistemul de dezinfecție SANIFOG, care prin accesoriul special atașat la pistolul aparatului și a soluției EV-H2O2 SILVER BIO oferă dezinfecție rapidă, eficientă pentru orice suprafață și material din spațiile unei facilități de cazare.
Sistemul SANIFOG este cea mai eficientă și oficial certificată combinație dintre abur uscat & soluție virucidă, fiind recunoscut ca cel mai ecologic dezinfectant din lume.

Certificat: https://fogmatic.be/wp-content/uploads/2020/11/Certificate-General-Vapeur-EN.pdf
Eficiență Sanifog / Sanix: https://www.ev-international.com/covid/

HD Cleaners vă oferă Finanțare pentru Achiziționarea Echipamentelor de Curățare Industrială prin diferite metode, iar dacă doriți puteți testa aparatele la Dumneavoastră sau la sediul nostru, ca să vă convingeți de eficiența acestora.

Vizualizați Oferta MENIKINI - Aparate, Accesorii & Produse Complementare

Curățare și Dezinfecție cu Abur Uscat

Descoperiți întreaga prezentare a tehnologiei de curățare & dezinfecție cu abur uscat prin deschiderea tab-urilor de mai jos.

Nebulizatorul SANIFOG este cea mai puternică combinație de abur uscat și detergent! Se bazează pe principiul injecție venturi, creeând un efect de aspirație care injectează cu forță detergent în fluxul de abur uscat, făcând astfel un amestec omogen de ceață perfect pentru pulverizarea pe orice tip de suprafețe.

sanifog menikini logo-min
Certificate-General-Vapeur-EN-min
sana-min

 

DETERGENT LICHID - EV-H2O2 SILVER BIO

O combinație de peroxid de hidrogen și ioni de argint cu superbe proprietăți bactericide, virucide și fungicide pentru o gamă largă de aplicații. Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), este eficient împotriva Coronavirus SARS CoV-2 și este recunoscut pe scară largă ca fiind cel mai ecologic dezinfectant din lume. Nu are efecte nocive și toxice și este sigur pentru oameni, animale și mediu. Combinația cu peroxidul de hidrogen face EV-H2O2 Silver Bio mai puternic decât peroxidul de hidrogen tradițional.

 

CARACTERISTICI

- virucid cu timp de contact 30 de secunde
- efectiv împotriva tuturor microorganismelor
- fungicid / antibiotic efficient
- nu emite vapori nocivi
- lipsit de aldehide cancerigene
- ecologic, biodegradabil, netoxic, nepoluant
- efect de lungă durată, fără reziduuri toxice
- nu necesită clătire
- termo-stabilitate ridicată, neinflamabil

 

AVANTAJELE NITRATULUI DE ARGINT

Azotatul de argint a fost folosit ca dezinfectant în medicină încă dinainte de nașterea lui Hristos. Datorită solubilității sale mari, această sare generează concentrații locale ridicate de ioni Ag + care ucid bacterii, germeni, ciuperci și viruși. Ei pătrund în membrana celulară și distrug ADN-ul, prevenind replicarea ulterioară.

 

SISTEM CERTIFICAT

Utilizarea aburului uscat + Sanifog + EV-H2O2 Silver Bio cu 2,5% peroxid de hidrogen concentrat este conform cu indicațiile furnizate de Institutul Național de Sănătate și „Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor” cu privire la activitățile de curățare și salubrizare care trebuie efectuate în locații publice și private în timpul pandemiei COVID-19.

 

CUM SE UTILIZEAZĂ?
Se toarnă 150 ml de produs și 350 ml de apă (se diluează concentratul la 30%). Se distribuie timp de 4-5 secunde pe suprafață și așteptați 30 de secunde.

 

Sanifog Menikini

 

CE ESTE ABURUL USCAT?

Aburul uscat și saturat nu conține apă în stare lichidă. Apa la temperatura de 100°C devine abur. Clasificarea calității aburului se face pe o scală intre 0 si 1. Aparatele Menikini se situează aproape de nivelul 1, adică (0.95) care reprezintă (5%) un nivel scăzut de apă, adică indică absența umidității boilerelor care generează abur între 140° şi 180°C și lucrează între presiunea de 6 - 10 bari. Moleculele de apă în proporție de 5-6% captează impuritățile şi evită generarea prafului.

Aburul se formează prin fierbere sau prin evaporare. Apa fierbe când este încălzită la 100 ° C. Apa se evaporă și la temperaturi mai scăzute. Aburul cauzat de fierbere este la fel de fierbinte ca apa clocotită. Aburul rezultat prin evaporare nu este fierbinte. De obicei, cuvântul abur se referă la abur fierbinte. Când apa ajunge la punctul de fierbere, bulele de aburi încep să se ridice prin el și să se evapore în aer. Temperatura va rămâne la punctul de fierbere până când tot lichidul a devenit gaz. Este nevoie de 100 de calorii de căldură pentru a ridica un gram de apă din punctul de îngheț (0°C) până la punctul de fierbere.

Aburul uscat poate fi utilizat în siguranță de către operator. Temperatura ridicată a aburului uscat este prezentă la ieșirea din duză, și scade treptat (la o distanță de 30 cm de duză aburul are aproximativ 30°C). Această proprietate se datorează umidității scăzute de 5-6% a aburului uscat.

Aburul umple mai mult spațiu decât apa din care provine, în momentul în care fierberea se oprește, gazul este de 1,67 ori mai mare decât volumul apei. În această etapă se numește abur saturat, dacă este încălzit mai mult, ocupă și mai mult spațiu, în acest caz este vorba despre abur super-încălzit. Motorul cu aburi este construit pe acest principiu.

 

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

 

Boiler standard

În versiunea de bază a echipamentelor de curățare cu abur uscat, boilerul funcționează și ca rezervor pentru apă. Cu o încărcare de apă puteți lucra aproximativ 2 ore (în funcție de model). Boilerul este întotdeauna realizat din oțel inoxidabil anticoroziv și anti-depuneri minerale pentru a garanta durata în timp al aparatului de curățat.

Autonomie nelimitată

Aparatele de curățare cu abur uscat cu această caracteristică au două rezervoare de apă: un rezervor sub presiune și unul  nepresurizat. Acest lucru permite operatorului să adauge apă în rezervor în timp ce este încă în funcțiune. Aparatele  de la Menikini cu autonomie nelimitată sunt echipate cu un senzor de nivel electronic care reumple rezervorul atunci când nivelul de apă din interiorul său nu este suficient. Drept urmare, aparatele evită scăderea presiunii și a temperaturii în timpul utilizării.

Sistem de reumplere continuă a apei 

Unele dintre aparatele noastre industriale  includ o reumplere automată directă a apei, care conectează mașina la o conductă de apă și reumple rezervorul de apă când este necesar. Dacă nu este disponibil o conductă de apă la care se poate conecta aparatul, sistemul poate fi reumplut și manual. 

Rezervoare pentru detergenți

 

Aceste rezervoare dețin și distribuie substanțe chimice de curățare. Unele dintre aparatele noastre includ controale simple ale mânerului care permit operatorului să controleze debitul de detergent și de abur în timpul curățării.

 

ABURUL USCAT ÎMPOTRIVA BACTERIILOR ȘI ALERGIILOR

Aburul uscat saturat garantează un sistem optim de curățare, igienizare și dezinfecție. Este o metodă naturală şi ecologică care curăţă în profunzime și înlătură chimicalele şi toxicitatea din spațiul de lucru, elimină mirosul neplăcut fără a utiliza solvenți și agenţi de curăţare (detergenţi). Elimină apariția infecțiilor și proliferarea  microorganismelor şi agenţilor patogeni. Prin utilizarea mopului clasic, toate microorganismele si agenții patogeni sunt transportați dintr-un spațiu în celălalt.

Metoda igienică, gradul scăzut de umiditate, lipsa agenţilor de curăţare (detergenţi), uciderea virușilor, acarienilor şi bacteriilor a făcut ca această tehnologie să fie din ce în ce mai solicitată pentru o utilizare zilnică în multe sectoare, cum ar fi industria alimentară, medicală, şi farmaceutică, institutiile medicale, spitale, clinici, facilități rezidentiale, aziluri de bătrâni, grădinițe, centrele sportive (vestiare-centrele sanitare) și multe altele. Nici o metodă, cu excepţia aburului, nu este mai eficientă pentru a ucide acarienii care sunt principala cauză a multor alergii.

Igienizarea tradiţională are mai multe etape: apă şi detergenţi, dezinfecție cu ajutorul produselor chimice, re-curatare si uscare etc. 

Prin utilizarea generatoarelor de abur uscat Menikini, procesul de igienizare devine mai rapid, mai uşor și mult mai eficient. Utilizarea simplă şi versatilitatea tehnologiei cu abur uscat, a făcut ca aparatele să fie solicitate, de asemenea, în domeniile industriale, pornind de la ateliere mecanice până la prelucrarea produselor alimentare, datorită eliminării inconveniențelor create de praful nociv, alergiilor, problemelor dermatologice şi respiratorii care pot apărea folosind metodele tradiționale de curțare / igienizare.

 

 

   AVANTAJ SOCIAL

 • reduce expunerea chimică
 • împiedică manipularea substanțelor nocive de către angajați
 • reduce raportul aer-praf
 • elimină mirosurile neplăcute
 • îmbunătățește calitatea aerului din interior
 • îmbunătățește sănătatea, siguranța și ambientul
 • reduce riscul accidentelor
 • căi de acces curate, uscate, sigure
 • zgomot redus în timpul oricărei curățări periodice

Rezultatul este îmbunătățirea siguranței angajaților și a clienților, creșterea calității condițiilor de lucru.

     AVANTAJ ECOLOGIC

 • împrospătează doar cu apă
 • conservă apa, reduce deșeurile și murdăria
 • păstrează un loc de muncă neutru din punct de vedere ecologic
 • reduce eliminarea produselor chimice
 • împiedică poluarea apelor subterane
 • ajută la menținerea curățeniei
 • reduce nivelul de poluanți la nivelul solului
 • reducere amprenta chimică a produselor de curățare 
 • elimină microbii și bacteriile
 • nu există un procedeu mai eficient împotriva prafului și a paraziților găsiți în țesuturi
 • combate alergiile și bolile
 • curățarea cu abur uscat este eficientă împotriva alergiilor și a acarienilor
 • protejați-i pe cei dragi de paraziți!

Rezultatul este îmbunătățirea mediului înconjurător.

  AVANTAJ ECONOMIC

 • reduce costurile (cu 30% mai puține resurse umane)
 • scade consumul de apă (cu 80% mai puțină apă)
 • reduce costurile de eliminare (cu 90% mai puține substanțe chimice)
 • reduce costurile de purificare a apei uzate
 • reduce deșeurile toxice
 • îmbunătățește calitatea procesului de curățare
 • utilizează numai energia apei pure
 • utilizare ușoară și sigură
 • sunt accesibile colțurile și fisurile mici
 • suprafața este dezinfectată simultan cu curățarea
 • aparatele pot fi folosite pe piese electrice

Rezultatul este un proces de curățare mult mai eficient și mai rentabil.

Mai jos vă prezentăm efectul curățării cu abur uscat, grupată pe diferite categorii de aplicații, prin descrierea lucrării efectuate. Veți vedea rezultatul și randamentul acestei metode prin imagini și filmulețe specifice, sau articole de blog.

ECOLOGIE ȘI BUNĂSTARE

BUNĂSTAREA ESTE ESENŢA VIEȚII SĂNĂTOASE.

Calitatea vieți depinde în mare măsură de igiena de acasă și cea de la locul de muncă. De aceea s-a dezvoltat o metodă nouă de a verifica și întreține spațiile de lucru, precum şi starea de sănătate a oamenilor care lucrează în industria alimentară. Pentru a asigura un mediu curat şi

protejat în cadrul proceselor de producție din aceste domenii, s-a dezvoltat standardul HACCP (Hazard Analisis and Critical Control Point) - analiza riscurilor şi punctelor critice în cadrul sistemelor de management al igienei. În Romania Legea 150/2004, HG 924 /11 august 2005 reglementează aplicarea acestui standard în mediile implicate în producția, transportul, depozitarea, servirea și comerțul alimentelor. "Aburul uscat saturat" garantează o curăţare și dezinfecție optimă. Este o metodă naturală şi ecologică de curăţare profundă deoarece înlătură chimicalele şi toxicitatea din spațiul de lucru, fără a utiliza solvenți.

Curăţenia nu trebuie să se facă în detrimentul mediului: Poluarea şi contaminarea solului sunt probleme globale, și este datoria noastră din punct de vedere moral de a găsi o soluţie, investind în aplicații care reduc drastic consumul de apă și detergenți poluanți. Menikini are o soluţie inovatoare la aceste probleme. Mulțumită celei mai noi tehnologii de igienizare cu abur, în care Italia este

lider mondial, Menikini a fost capabili să producă cele mai eficiente şi ecologice sisteme industriale de curăţare și igienizare de pe piaţă.


INOVAȚIE ȘI EFICIENȚĂ ÎN IGIENIZARE ȘI DEZINFECȚIE

HACCP (Hazard Analisis and Critical Control Point) - analiza riscurilor şi punctelor critice din cadrul sistemelor de management al igienei.

HACCP este un sistem de auto-control recunoscut în toata lumea, fiecare operator din sectorul industriei alimentare trebuie să-l implementeze pentru a evalua riscurile şi a determina măsurile de prevenire a problemelor de sănătate şi sanitare din cadrul acestor procese industriale.

Înainte de adoptarea sistemului HACCP, controalele au fost efectuate înainte de procesul de producţie, cu analize de curățenie făcute doar pe produsele finite gata pentru a fi vândute consumatorilor.

Sistemul de auto-control vizează evaluarea riscurilor care ar putea afecta securitatea alimentară în fiecare etapă a procesului de producţie, și implementează măsuri de prevenire care duc la rezolvarea  problemelor.

Aparatele Menikini sunt testate pentru a crește eficiența aburului în distrugerea virușilor şi bacteriilor, și s-au dovedit a fi mai eficiente, în ceea ce privește respectarea parametrilor specificați în standardele europene referitoare la dezinfectanţii chimici si antiseptici.

Dezvoltarea, implementarea şi certificarea unui sistem HACCP, pe lângă îmbunătăţirea eficienţei proceselor de producţie datorită reducerii la minim a factorilor respinși, permite producătorilor să ofere clientilor produse în totalitate garantate. În domeniul sanitar si ospitalier, aburul uscat și saturat solutia optimă de igienizare și dezinfecție.

 

Menikini a fost una dintre primele companii din lume care a propus aburul uscat saturat pentru curățare și igienizare.
Din 1973, expertiza generală de cercetare și dezvoltare a permis companiei să profite de potențialul de curățare cu abur, menținând totodată nivelul maxim de siguranță pentru operatori.

Menikini este un brand modern care invită la schimbare: provocarea piețelor noi stimulează inovația și creativitatea  pe măsură ce se caută continuu noi produse și oportunități de creștere.

Aplicații Concrete ale Aparatelor cu Abur Uscat Menikini

Navigați spre aplicațiile de utilizare a echipamentelor Menikini, grupate pe diferite categorii de aplicații, prin descrierea lucrării efectuate. Veți vedea rezultatul și randamentul acestei metode prin imagini și filmulețe specifice, sau articole de blog.

Blog

Oferim Finanțare pentru Achiziționarea Echipamentelor!
Formular de Contact